Deel

Samen optrekken naar een beter resultaat!

Onder die titel is onlangs een artikel gepubliceerd over de ketenbrede dienstverlening van de GD-iTS Group, waarbinnen G. van Doesburg Int. Transport B.V. een belangrijke rol vervult.

Hieronder het artikel in Rivierenland Business:
tekst Aart van der Haagen

“Simpelweg een offerte uitbrengen en nabellen volstaat niet meer in deze tijd,” meent René de Kock, salesmanager bij G. van Doesburg Internationaal Transport in Zaltbommel. “Klanten verlangen persoonlijk contact, proactief meedenken en samen naar logistieke oplossingen zoeken. Dat beperkt zich niet alleen tot vervoer over de weg.”

Rene de KockFraai afgewerkte, representatieve vrachtwagens en een vakbekwaam team van 85 Nederlandse chauffeurs gelden als het visitekaartje van een bedrijf dat ruim 40 jaar geleden als een bescheiden transportfirma startte en inmiddels een belangrijke, veelzijdige logistieke speler vormt. Dat laatste blijkt alleen al uit het feit dat de holding buiten de transportactiviteiten nog enkele andere takken bevat. Eén daarvan is GD-iTS Warehousing, dat 15.000 vierkante meter opslagruimte biedt en dat desgewenst combineert met aanvullende diensten, zoals in- om- en verpakken, labelen en containerhandling. GD-iTS Forwarding legt zich toe op zee- en luchtvrachtactiviteiten, waarmee de klant qua kostenplaatje en snelheid meerdere opties krijgt aangeboden.

René De Kock vult aan: “Steeds vaker blijkt transport via railverbinding een interessant alternatief, mede vanuit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook dat traject pakken we op bij van Doesburg Transport. Bij een combinatie van weg-spoor activiteit spreken we van intermodaal transport, waarbij we alles met eigen mensen en middelen begeleiden in Nederland en Italië. We nemen hierin de volledige verantwoordelijkheid tijdens het traject.”

Zonder risico’s

Van oudsher heeft G. van Doesburg Internationaal Transport het groupage vervoer van goederen op Italië als specialisme. “Dat ondersteunen we met een Italiaans sprekend team, dat het zakendoen een stuk effectiever en efficiënter maakt,” zegt De Kock. De expeditie breidde zich in de loop der jaren uit tot heel Europa. Het vanuit Zaltbommel opererende bedrijf verzorgt ook speciaal transport binnen het continent, bijvoorbeeld het vervoer van grote machines, offshore-kranen of grondverzetmaterieel. Een en ander geschiedt met behulp van diepladers.

Binnen de Benelux vormen distributie-opdrachten dagelijkse kost, met leveringen binnen 24 uur of zelfs sneller indien gewenst. “Daarbij werken we vanuit één centraal depot in Zaltbommel, dus zonder de risico’s die de tussenkomst van een extra schakel met zich meebrengt,” aldus De Kock. “Op het gebied van logistieke oplossingen hoeven we dus eigenlijk nooit ‘nee’ te verkopen, maar belangrijker is nog wel het feit dat we proactief meedenken met de klant en daarbij durven te innoveren, waar nodig.

We houden persoonlijk contact met onze opdrachtgevers door ze bij voorkeur te bezoeken en te peilen wat hen bezighoudt. Dan analyseren we data, spreken de processen door en kijken samen met de klant naar de toekomst, waarbij we ervoor zorgen dat we kunnen meegroeien. ‘Samen optrekken naar een beter resultaat’ noemen wij dat hier intern.”