Deel

Containertransport

G. van Doesburg Internationaal Transport B.V. verzorgt diverse mogelijkheden voor containervervoer binnen Europa. Qua formaten zijn de mogelijkheden onbeperkt: 20, 30, 40 en 45 ft containers zijn voor ons dagelijks werk. Maar ook voor containers in High Cube formaat bent u bij ons aan het juiste adres!

We beschikken over trailers met een multifunctioneel chassis om de diverse formaten containers te kunnen vervoeren. In combinatie met onze 3-assige trucks zijn we daardoor in staat om ook de zwaardere containers te vervoeren.

containerschipContainertransport over weg en water

Op het gebied van containertransport maken we gebruik van het vervoer over de weg, maar ook over het water (barge terminals dicht in de buurt van onze bedrijfslocatie). Verder Europa in hebben we tevens de mogelijkheid tot short sea opties.

Afhandeling formaliteiten

containers-havenMet betrekking tot de formaliteitenafhandeling van uw containers zijn er meerdere mogelijkheden: uw containers worden via ons ingeklaard of ze worden ‘bonded’ vervoerd. Bonded wil zeggen dat de containers onder douanetoezicht worden vervoerd. Er zijn dan nog geen BTW en invoerrechten betaald over de goederen in de container.

Door onze afdeling planning worden de containers alvast  aangemeld op de terminals in de haven, waardoor een vlotte en efficiënte afhandeling van de formaliteiten aldaar is gegarandeerd.

Voordelen containertransport

Uiteraard afhankelijk van uw transportvraag, maar is containertransport een optie, dan heeft het de volgende voordelen ten opzichte van andere modaliteiten:

  • betrouwbaar en snel
  • veilige manier van transport
  • just in time leveringen

Samenwerking met GD-iTS Forwarding

Zeker op het gebied van containertransport maakt onze samenwerking met GD-iTS Forwarding binnen de GD-iTS Group ons tot een slagvaardige partner in de markt. Onze collega’s van GD-iTS Forwarding melden veelal de containers aan op onze containerafdeling. Vanuit veelal de Antwerpse en Rotterdamse haven zijn we actief naar ons magazijn, maar ook direct naar onze vaste klanten in de Benelux en Duitsland. Containertransport verder Europa in is uiteraard mogelijk.